Персик

Ред Хевен - був створений в 1940 році в штаті Мічиган, в США в результаті гібридизації сортів Калхейвен і Халехейвен. Для персиків Ред Хевен характерні середньорослі дерева з кроною середньої густоти плоско-округлої форми. Середніх розмірів квітки, дзвіночкоподібного вигляду. За розмірами персики великі і менші, середньою масою близько 110-170г. по формі трохи асиметричні, округло-овальні. Верхня частина плода з малопомітним горбиком, рідше з маленьким заглибленням.
Шкірка плода щільна,оксамитова, за забарвленням стиглий плід жовтувато-помаранчевий з червонуватим недуже помітним рум'янцем, який охоплює майже 50% всього персика. М’якоть жовта з прожилками малинового кольору, середня за соковитістю, дуже смачна. Кісточка персика яйцевидна, наполовину відділяється, велика, з витягнутою верхівкою і трохи нахиленою основною частиною.
Достигають на початку серпня. Їх врожайність досить висока. Морозостійкість нижче середньої. Посухостійкість середня. Даний сорт не стійкий до кучерявості листя, однак у нього посередня стійкість до борошнистої роси і клястероспоріозу. Плоди персика добре транспортуються. Застосовують в свіжому вигляді і в харчовій промисловості.

Сан крест - сорт пізнього строку дозрівання. Дозріває в середині серпня. Дерево сильноросле. Крона асиметрична. Хороша і постійна врожайність забезпечується обрізанням змішаних гілок, оберігаючи гілки з плодовими бруньками. Цвіте в середні строки. В основному фрукти круглої форми, трохи асиметричні. Колір плоду жовтий, покритий червоним рум'янцем. Маса плоду 150-180 г.
М'якоть дуже щільна, тому фрукти придатні для зберігання в холодильниках. Смак: кисло-солодкий, відмінний; М'якоть добре відділяється від кісточки. Високо цінується через свої смакові якості, а так само як матеріал для приготування соків.
Зимостійкість висока. Стійкість до хвороб хороша.

Чемпіон - сорт відноситься до раннього періоду дозрівання (кінець липня), великі плоди вагою (140-160 г), округлі, зеленувато-кремового кольору з яскраво-червоним по всій поверхні рум'янцем.
Шкірка на дотик слабоворсиста. М'якоть насичено-соковита, відмінного смаку, з підвищеним вмістом цукру і кислот, відрізняється добре вираженим ароматом. Розмір кісточки-середній, погано відстає від м'якоті.Дерево великого розміру, з розлогою загущеною кроною. Плодоношення-регулярне з великою врожайністю плодів (60-70 кг) з дерева. Стійкість плодових бруньок до низьких температур-висока. Пізнього періоду цвітіння.